Varför Vision X

I dag finns det en uppsjö med LED-belysning i alla olika prisklasser att välja mellan på marknaden. Varför skall man då välja Vision X?
Vision X är inte det billigaste alternativet på marknaden men då tänker man kortsiktigt och endast på det initiala inköpspriset. Med Vision X investerar man i framtiden med en stabil leverantör som står bakom sina produkter till 100% med bland annat 5,5 års funktionsgaranti.

Se några fler fördelar man också får vid köp av Vision X:

 • Dioder/Watt
  Vision X är en av diodtillverkarnas prioriterade kunder och får därför tillgång och möjligheten att få köpa de bästa dioderna med högsta BIN-tal vilket borgar för hög kvalitet. Vision X använder sig endast av de absolut senaste dioderna med högsta möjliga effektivitet. I sortimentet finns det dioder från någon enstaka watt upp till 120 watt´s dioder. Dioderna drivs i sin tur aldrig till mer än 90% full effekt för att kunna garantera livslängden.
 • Prime Drive
  En LED-lampas värsta fiende är värme. För hög temperatur försämrar diodens livslängd, ljusstyrka och färgtemperatur avsevärt. Med den unika Vision X Prime Drive teknologin håller man temperaturerna på de nivåer som inte skadar dioden. Det elektroniska övervakningssystemet (ETM) känner av diodens temperatur och så fort det når en kritisk gräns aktiveras en pulsning av dioden (PWM) vilket sänker temperaturen. Detta system har visat sig vara överlägset och ser till att diodernas livslängder kan garanteras.
 • Lamphus
  För höga temperaturer skadar som sagt dioden. Därför är det extra viktigt att lamphuset är utformat på rätt sätt, med rätt mängd aluminium, kylflänsar och kylkanaler. Allt för att hålla nere värmeutvecklingen så mycket som möjligt. Används för lite material i huset eller att kylflänsarna inte är tillräckligt effektiva försämras lampans livslängd. I dag använder sig Vision X av 6061 aluminium i sina hus men även så kallade hybrid hus där både aluminium och komposit blandas för viktbesparande skäl.
 • IP-klassning
  IP-klassningen talar om hur tät lampan är mot partiklar och vatten. Många utomhus produkter har ofta IP-66 eller IP-67 klassning. Detta räcker ofta till på de flesta produkter. Vision X höjer dock ribban ordentligt och har IP-68 eller IP69K klassning vilket är det högsta möjliga. IP-69K innebär att produkten inte bara klarar av att sänkas ned till 3 meters vattendjup utan även klarar av varmt högtrycksvatten. Detta är möjligt på grund av Vision X unika tätningar inte bara i lamphuset utan även i kabeln som går in i lampan. Därför får aldrig kabeln in i lampan klippas eller skarvas.
 • Reflektorer/ljusbilder
  Vision X ligger i framkant vad gäller design och teknik. Med dagens effektiva dioder, reflektorer och teknik är det möjligt att lysa över 1000 meter långt med en LED lampa samtidigt som en annan LED lampa lyser 500 meter brett. I dag finns det inte någon annan belysningsteknik som slår LED i effektivitet. Med Vision X´s olika linser och optik är det möjligt att styra ljuset helt efter önskemål och applikation. Vision X lamporna finns med ljusbilder från 5 graders spridning upp till 120 graders spridning.
 • EMC-klassning
  LED belysning ger störningar då dioderna styrs med elektronik. Vision X vet dock hur man kontrollerar och minimerar störningarna från en LED lampa. Med Vision X teknik är det möjligt att minimera störningarna så mycket att vi i dag levererar LED belysning till försvarets radiobilar som är ytterst känsliga mot störningar. Då vi når högsta möjliga militära radioavstörnings-klassning vilket är betydligt högre än högsta civila EMC klassningen skall man inte behöva ha problem med störningar på radion när man kör med Vision X.
 • Skyddslock/linser
  Vision X använder sig av polykarbonat linser vilka är näst intill okrossbara. Polykarbonat linserna tål både sten och dubbskott. Trots detta finns det ytterligare skyddslock till många Vision X lampor. Skyddslocken går att få i olika färger vilket förändrar färgtemperaturen. Skyddslocken finns även att få i olika ljusbilder vilket ökar användningsområdet för dina Vision X lampor ytterligare. I dimma kan man till exempel montera gula skyddslock som sprider ljuset mer för optimalt ljus vid varje tillfälle.
 • Multivolt
  Vision X har så kallade multi volt lampor som kan kopplas på allt mellan 9-32V eller 11-65V vilket är smidigt och gör det möjligt att montera lampan i de flesta applikationerna utan att behöva tänka på volt-tal. För att nå högsta möjliga EMC-klassning (militär standard) krävs dock att lampan är gjord för ett “rakt” volt-tal som t.ex. 12V eller 24V. Därför har Vision X även LED-lampor med raka volt-tal i sortimentet. På några av Vision X´s kraftigaste LED-ramper lagerhåller vi endast raka volt-tal för att minimera radiostörningar.

Detta är bara några av alla fördelar med Vision X-belysning. Kontakta oss eller våra återförsäljare om Ni önskar mer information om belysningen eller vill ha hjälp med rätt belysning för just din applikation då det finns över 1000 artikelnummer att välja mellan.

Inspirationsfilm på applikationer och sortiment:

Vision X Europe application pics