Om Vision X

Vision X etablerades 1997 och är i dag ett av USA´s snabbast växande företag!

Med fullt fokus från start och målet att vara bäst på LED belysning har Vision X byggt upp en kunskap som är unik. I dag innehar man plats 503 på Inc. 5000 listan över USA´s snabbast växande företag med en 759% procentig tillväxt de senaste tre åren.

Vision X är ett snabbfotat företag och arbetar hela tiden med den absolut senaste tekniken för att kunna erbjuda sina kunder spjutspets produkter där endast det bästa är gott nog. Med sin kunskap och teknik är det i dag möjligt att gå från ett koncept till tester samt påbörja produktionen på mindre än 60 dagar. 

Försäljningen sker via återförsäljare i över 127 länder runt om i världen med distributörer på strategiska marknader. Huvudkontoret ligger i USA samt lager för den Nord Amerikanska marknaden. I korea har man nyligen invigt sin tredje fabrik som är helägd och styrs till 100% av Vision X själva.

All produkt utveckling, tester och produktion sker ”in house” för högsta möjliga kvalitetskontroll. Varje lampa som lämnar fabriken har ett serienummer som kan spåras tillbaka i tillverkningen i minsta detalj. 

Vision X har i dag över 48 världspatent samt fler än 150 sökta patent. Fabriken innehar samtliga certifieringar som krävs för försäljning och distribution världen över. Några av dom är: ISO9001, ISO14001, ISO/TS 16949, HAZCOM, IEC62471. Vision X kunderna finns i dag inom många olika områden och applikationer som t.ex. transport, offshore, skogsbruk, jordbruk, entreprenad, gruvindustri samt special applikationer.

I dag finns det många starka referenser som bland annat NASA där Vision X har levererat belysning till den nya månbilen (Back to the moon project). Vision X är även en stor leverantör av belysning inom OEM industrin samt en av de största leverantörerna i världen till gruvindustrin.

Se video från senaste Vision X fabriken som invigdes 2015-05-17

Cutting-Edge Vision X Lighting Manufacturing Facility